Da li prilikom uvoza moram platiti PDV i carinske troškove?

Iako je većina kupaca prošla bez plaćanja dodatnih troškova, prije nekoliko dana smo nažalost dobili obavijest od dvoje kupaca Capsiplexa da im je prilikom isporuke naplaćen PDV i vrlo visoki troškovi DHL-ove špedicije.

Kao što smo već pisali ovdje, službeni limit za uvoz robe u poštanskom prometu je 160 kn, međutim u praksi se često i kod znatno većih iznosa može proći bez plaćanja dodatnih troškova. Ovo pitanje nažalost ni na koji način ne ovisi o nama koji držimo stranicu Capsiplexcijena.com a niti o proizvođaču koji Vam šalje narudžbu.

Ono što Vam predlažem je da izbjegnete slanje pošiljke preko službi kao što su DHL ili FedEx jer iskustvo govori da će te službe ocariniti i najmanji paket da bi pritom skupo naplatili svoje usluge.

Kontaktirali smo smo proizvođača te dobili potvrdu da je pošiljku moguće poslati i običnom poštom. Dovoljno je da odmah nakon izvršene narudžbe pošaljite email na njihovu službu za korisnike (cs@capsiplex.com) i zamolite ih da paket pošalju običnom poštom a ne DHL-om.

Također, i ovaj puta predlažem Vam da pročitate ovaj tekst, pogotovo ako naručujete veću količinu, te sami odlučite hoćete li i na koji način naručiti Capsiplex direktno od proizvođača.

NOVO!   
16.4.2013.

Prije otprilike mjesec dana s proizvođačem Capsiplexa dogovorili smo da sve pošiljke u Hrvatsku i druge zemlje u regiji šalje običnom poštom. Od onda nismo imali niti jednu pritužbu niti povrat robe i više nitko nas nije obavijestio da je morao platiti carinske troškove.

Nadamo se da će to ostati praksa do ulaska Hrvatske u EU kada više neće biti zapreka za uvoz robe iz V. Britanije.
Ipak, shvatite ovo kao obavijest, nažalost, još uvijek Vam ne možemo garantirati da ćete sigurno proći bez carine.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.